Pasen vind ik één van de leukste feestjes in het voorjaar voor jong en oud. Het moment dat de gele narcissen en tulpen weer te koop zijn, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. De wintermaanden zijn voorbij en we kunnen weer hopen op de zonnige dagen waarbij we veel naar buiten kunnen.
Al toen ik jong was organiseerde mijn moeder op tweede paasdag het paaseieren zoeken met verschillende gezinnen in de tuin. Grote schalen met broodjes stonden klaar en een stuk of 20 kinderen rende door het bos in ons dorp waar de paashaas de eieren had verstopt.
Nu ik zelf moeder ben, ben ik deze traditie weer leven gaan inblazen en is bij verschillende vrienden onze tweede paasdagbrunch een jaarlijks agenda punt geworden.
Maar hoe organiseer je nou een paasbrunch voor grote groepen zonder de hele dag in de keuken te staan?!
Bij mijn laatste paasbrunch had ik 19 volwassenen en 15 kids over de vloer. In eerste instantie bedacht dat we en groupe aan tafel zouden gaan, lekker makkelijk kind-ouder-kind en dan hopen dat iedereen lang bleef zitten.
Maar de energie van de kinderen steeg zo snel, dat zij zeker niet rustig zouden blijven zitten en daarmee de volwassenen dus ook niet lang konden laten zitten.
Daarom kids eerst, daarna paaseieren zoeken en daarna de volwassenen aan tafel. Perfecte oplossing.
Maar uiteraard kan je er zonder kinderen ook een brunch van maken met verschillende gangen.
WAT ZET JE DAN OP TAFEL?
Start met een mimosa, een heerlijke starter voor een brunch.
* Mimosa* is een combinatie van een cava en verse jus.
Budget:
De Lidl of Aldi hebben een goed smakende cava onder de €5,- en tegenwoordig kan je overal “ vers gesperste jus” kopen. Let wel: Koop geen jus zonder pulp. Dan maak je het een goedkoop drankje. Zelf jus d’orange persen kan uiteraard ook, maar als je gezelschap heel groot is, hoef je het je zelf ook niet al te moeilijk te maken.
En dan? Iedereen aan tafel.
Ronde 1: een pompoensoep in kleine kopjes
Pompoensoep kan je makkelijk maken de dag van te voren. Dit pompoensoep recept is een basisrecept voor pompoensoep. Je kunt hier natuurlijk volop op variëren mocht je dat willen. De basis is ui, knoflook, groentebouillon en pompoen.
Ik heb zelf hele kleine kommetjes, zodat het meer een amuse soepje is en ik dus niet voor een weeshuis aan soep heb gemaakt.
Klik hier voor de boodschappenlijstjes en recepten voor deze heerlijke paasbrunch
Ronde 2: kleine sandwiches
kleine sandwiches doen het altijd goed op een mooie schaal, je kan variëren met wat je zelf lekker vindt. Hier vind je wat ik voor variaties heb gekozen.
Ronde 3: paar losse happen:
- Asperges
- Beenham
- Geplette aardappeltjes
- Paasstol
- Tarte Tatin met kleurrijke tomaatjes, tijm en Burrata
- Gevulde eieren
- Plaattaart met asperges en zalm
Ronde 4: zoetigheid
- “worteltjes in aarde”
- Carrotcake
- macarons
Voor de kids:
- Sandwiches
- Fruit
- Poffertjes
- Wafels
- Mini muffins
- macarons
IT IS ALL ABOUT DECORATION!
Ik had in de woonkamer onze eettafel om getoverd tot buffettafel. Om 11 uur kwamen alle gasten binnen en stond grotendeels van de brunch al op hen te wachten. Ik had verder 2 lange tafels gedekt voor 28 man. En die tafels had ik naast de paasbordjes gedecoreerd met kippetjes, hazen, gele ballonnen, gele kaarsen, enz. Maak het zo zonnig mogelijk en je brunch krijgt al een dikke voldoende.
TIP: Als je vroeg weet dat je een paasbrunch gaat geven, struin dan het internet af voor leuke decoratie van bijvoorbeeld Ali-Express, Daily style of Xenos. Het hoeft niet duur te zijn om er leuk uit te zien!
Reactie plaatsen
Reacties